Maak een afspraak     Bel ons op 03/488.34.15   Nieuws  Over ons 

Ontworpen vanuit een droom


"Onze visie voor de Civic Type R was een manoeuvreerbaarheid waar de bestuurder volledig op kan vertrouwen; en dat het de bestuurder het gevoel zou geven dat hij er voor altijd in kan blijven rijden." Het was een droom die uitkwam - in de vorm van een Type R. Voorzien van een hoog niveau van comfort, ongeëvenaarde ruimte vanbinnen en op het circuit geïnspireerde vormgeving die aansluiten bij zijn topprestaties.
Hideki Kakinuma, assistentprojectleider Civic Type R.

Pure sport

 
Pulserende power, diepgewortelde prestaties.
Voortbouwend op Honda's erfgoed als ontwikkelaar van high-performance-auto's, deelt Type R dezelfde grondbeginselen als de nieuwe Civic van de 10de generatie. Compleet herzien en opnieuw ontworpen om de meest verkwikkende en spannende rijervaring in de "hot hatch-arena" te bieden - zowel op de weg als op het circuit. Maak kennis met de krachtigste, snelst accelererende auto met voorwielaandrijving die we ooit hebben gemaakt.

Voel de aandrang

 
De Type R reageert onmiddelijk op zijn bestuurder, zonder ook maar één seconde te aarzelen.
Zijn kloppens hart is een meeslepende 2.0-liter VTEC Turbo-motor. Hij is ruig, hij is krachtig, hij levert een vermogen van 320 pk (400 Nm koppel) en een flinke dosis adrenaline als je hem machtig uit de driedubbele uitlaat hoort brullen.
 
Volledige controle
Afhankelijk van uw input kiest u ervoor om de Type R te temmen of alle vrijheid te geven. Welke rij-instelling u ook kiest, deze analyseert continu de snelheid, de overhang in de bocht en de G-kracht dit voor verschillende weg- en circuitomstandigheden. En past vervolgens het adaptieve dempingssysteem, de stuurkracht en de gashendelrespons daarop aan.
Voor de 'old school' hiel-en-teenbeweging kan de rev-matching worden uitgeschakeld.

De tanden van het beest

 
Scherper schakelen tot aan de hoogste versnelling en weer terug.
De nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak van de Civic Type R stelt ons in staat u onze allerkrachtigste acceleratie ooit te geven. Deze auto zal u raken en u niet meer loslaten.
 
Snel schakelen
Het nieuwe rev-matching controlesyteem staat geen compromis toe als het gaat om de intieme, belonende connectie van de Type R met de bestuurder. Het werkt op progressieve wijze in alle rij-instellingen, zodat u naadloos kunt schakelen tussen versnellingen zonder schokken - net als een pro.
 
Onbeperkt tempo
Het beste aan de opwindende combinatie van een volledig nieuwe transmissie en een motor met turbolader is de tijd (5,7 seconden) die het u kost om van 0-100 km/u te gaan. Geniet ervan zolang het duurt!
De transmissie met rev-matching zorgt ervoor dat u snel kunt schakelen in de drie rij-instellingen.

Behendige handeling

 
De Type R heeft een stijver chassis én een compleet nieuw veringssysteem.
De ultieme wegtest voor de Type R vond plaats op de Nürburgring-circuit.
De torsiesterkte van de Type R is toegenomen met 38% en het dynamische voordeel hiervan zijn de vastberaden en doelgerichte prestaties. Dankzij het nauwe contact tussen u, de auto en de weg kunt u vol vertrouwen plaatsnemen achter het stuur.
 
Een raceachtige rijervaring
Het MacPherson- veerpootsysteem aan de voorkant is herzien voor de Civic Type R en heeft een nieuwe geometrie gekregen om de stuurstabiliteit te optimaliseren en een sportieve handeling te maximaliseren. Deze auto omarmt de weg en zal niet protesteren als u om meer vermogen vraagt.
 
Voel verbondenheid
Aan de achterkant is het nieuwe multi-linksysteem verbeterd door de unieke, zeer stijve onafhankelijke draagarmen. Alles bij elkaar zorgt dat voor ongelooflijk betrouwbare rijprestaties.
Strak tegen de top en accelereren; de Type R houdt vast aan zijn lijn in snelle bochten.

Extra zintuigen

 
De Civic Type R is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die u en uw passagiers veilig houden op de weg.
Botsing- en letstelbeperkend remsysteem (Collision Mitigation Braking System)
Als er een aanrijding met een voertuig of een voetganger dreigt, waarschuwt het CMBS voor het gevaar en verlaagt het de snelheid om de ernst van een aanrijding te beperken.
 
 
Rijstrookassistentie (LKAS)
Helpt u in het midden van uw rijbaan te blijven en beperkt de noodzaak van stuurcorrecties en rijinspanningen; het biedt u een meer ontspannen rijervaring, vooral op de snelweg. 
Verkeersbord herkenning
Het systeem voor verkeersbordherkenning herkent verkeersborden en geeft deze informatie weer op het scherm van de boordcomputer. Er kunnen twee verkeersborden tegelijkertijd worden weergegeven.
 
Intelligente snelheidsbegrenzer
Combineert op intelligente wijze de bestaande aanpasbare snelheidsbegrenzer met het systeem voor verkeersbordenherkenning. Het past de snelheidslimiet automatisch aan op de waarneming van het systeem voor verkeersbordenherkenning.

Vermogen onder uw vingertoppen

 
U kunt zelf bepalen hoe de Type R moet aanvoelen door te switchen tussen de verschillende rij-instellingen, ook onder het rijden - dus als u uw favoriete bocht nadert, kunt u eenvoudig van de 'Sport'- naar de '+R'-instelling schakelen voor een snelle circuitachtige ervaring.

 Bel ons 03/488.34.15  of stuur een mail naar honda.theys.lier@skynet.be. Privacy statement