Maak een afspraak     Bel ons op 03/488.34.15   Nieuws  Over ons 

Jeroen Theys heeft de tweede plaats veroverd op de Honda European Skills Contest 2022. 
Hij mag zich nu ook vice-Europees kampioen noemen!

De Honda European Skills Contest is een internationale vaardigheids-wedstrijd waarop alle Europese landen hun sterkste delegatie techniekers afvaardigen om zich met elkaar te meten.

Om te bepalen wie elk land zou zenden werden er eerder al nationale wedstrijden georganiseerd. Hierbij had Jeroen zich al gekroond tot beste autotechnieker van de BELUX waardoor hij mocht deelnemen aan de Europese wedstrijd. Bij deze Europese wedstrijd is het voor de techniekers leuk om zich met andere te kunnen meten en bij te leren. 


Maar wat er echt op het spel staat tijdens deze Europese wedstrijd is het ticket naar Japan! Zo kwalificeert de top-3 zich voor een ticket voor de World Skills Contest in Japan! 

Vrijdag 14 Oktober 2022 
De dag van de European Skills Contest. 
Deze ging door op het Europese trainingcenter -Honda Academy- in Duitsland. Na een warm welkom en een kort woordje uitleg kon de titanenstrijd beginnen. De hele wedstijd was opgedeeld in zes verschillende getimede proeven, gaande van puur theoretische tot volledig mechanische proeven. Afgewisseld met wat amusement en unieke belevingen maakte het een echte niet te vergeten Honda-dag.
 
Alle proeven werden gequoteerd op vaardigheid, snelheid en uiteraard op de juistheid van de antwoorden/oplossingen. Afhankelijk van de proef was er maar een tijdspanne van 25 tot 50 minuten voorzien waarin heel wat vragen beantwoord moesten worden. Waardoor de tijdsdruk ook een crusiale factor werd. 
 
Proef 1: Maris, "Maris" is het platform waarop alle technische info staat. 
Het spreekt voor zich dat de deelnemers een heleboel vragen kregen voorgeschoteld. Hier was de tijd te kort om alle vragen op te zoeken en dus werd de uitgebreide parate kennis ook getoetst.
 
Proef 2: Electronic Wiring Diagram, elektrische bedradingsschema's lezen. 
De oplossingen op de vragen konden afgeleid worden van de elektrische schema's.
 
Proef 3: Mechanisch.
Hierbij moesten reeds gedemonteerde onderdelen van een versnellingsbak beoordeeld worden op vlak van slijtage en functies. Waarna ze als laatste opdracht van deze proef ook terug correct diende geassembleerd te worden.
 
Proef 4: Elektrisch.
De kennis van de deelnemers werd getest doordat ze zelf een bepaalde schakeling moesten bouwen. Met daaraan gekoppeld verscheidene metingen die uitgevoerd moesten worden om het gevraagde resultaat te komen.
 
Proef 5 & 6 Diagnose CR-V Hybride & HR-V Hybride.
Beide Hybride wagens waren voorzien van enkele gesimuleerde fouten. Het was aan de techniekers om een correcte diagnose te stellen met de gebruikelijke Honda diagnose-apparatuur. Maar ook de kennis van de modelspecifieke zelfdiagnoses na specifieke toetsencombinaties werden afgetoetst.
 
Tussen al de proeven door was er ook tijd voor de nodige ontspanning. Zo was er een racebaan en een professionele racesimulator aanwezig die het stress niveau konden doen dalen.  Maar al snel nam de competitiviteit bij de meeste terug de bovenhand. 

Dit bleek de perfecte voorbereiding om later op de dag rondjes te maken op het eigen testcircuit van de Honda Academy.  Zo hadden de deelnemers een unieke kans om enkele innovatieve aspecten van de Honda-wereld op 4 wielen aan de tand te voelen.
Ze hadden het voorrecht om alles los te laten achter het stuur van de Honda e, Honda Clarity (waterstofauto) en Honda's supercar de Honda NSX.
 
Gloriemoment
Alle aanwezigen hebben de dag afgesloten met een gepast uitgebreid diner gecombineerd met een prijsuitreiking. Tijdens deze prijsuitreiking werd duidelijk dat Jeroen de wedstrijd zeer goed volbracht had.
Jeroen werd uitgeroepen als winnaar van "Proef 1 Maris".
Naar eigen zeggen had Jeroen bij het afleggen van de proeven wel een goed en voldaan gevoel.  Ondanks dat, had hij niet verwacht in de prijzen te vallen.
Maar dit bleek slechts een voorbode voor wat nog moest volgen...
 
Bij het naderen van het einde van het diner werden de hoofdprijzen uitgedeeld. Tijdens deze uitreiking mocht Jeroen een tweede maal rechtstaan, hij eindigde namelijk op de TWEEDE plaats in de eindklassering voor de auto's !
Jeroen mocht zijn prijs in ontvangst nemen uit de handen van Mr. Katsuhisa Okuda san, President van Honda Motor Europe.
 
De trofee van Jeroen's tweede plaats zijn tandwielen van de tweede versnelling van de versnellingsbak van een Civic WTCR Racewagen.

Maar wat misschien nog meer tot de verbeelding spreekt is het ticket naar Japan.
Normaal vindt de World Skills Contest daar plaatst in oktober 2023. Net in het jaar dat Honda haar 75 jarig bestaan viert, zal Jeroen Japan leren kennen én Japan Jeroen (met uitbreiding de familie Theys). Wordt zeker en vast nog vervolgd!!
 
Japan, tot in oktober 2023! 
ありがとう

 Bel ons 03/488.34.15  of stuur een mail naar honda.theys.lier@skynet.be. Privacy statement